Üyelerimizin Araştırma Alanları ve Yayınları

MERKEZ ÜYELERİNİN CİNSİYET ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ARAŞTIRMA ALANLARI VE YAYINLARI

Yrd. Doç. Dr. Aslı Şimşek

Kamu Hukuku/ Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı

Projeler:

• ATÜ- LAP- C- 1516- 02/ “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs” (Gönüllü Danışman)

Dersler:

• HUM 211 Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları- Güz Dönemi (Koordinatör)

Akademik, Bilimsel ve Kültürel Çalışmalar:

• (Damla Songur ile birlikte), “Atılım Üniversitesi ile Dünyayı Eşitliğe Boyamak İçin Bir Adım: Kadın Dostu Kampüs”, Atölye Çalışması- Ankara Marka Festivali, Congresium, 14 Aralık 2016.
  • A. Aslı Şimşek, “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Feminist Yöntem”, KASAUM- ETPO Akran Eğitimi Seminer Çalışması, 2 Kasım 2016.
  • (Damla Songur ile birlikte), “Vivianne Amsalem’in Boşanma Davası ve Adalete Erişim Hakkının Cinsiyet Eşitsizliği ile İlişkisi”, Hukuk ve Sanat Topluluğu Atölye Çalışması, 3 Aralık 2015.
  • “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” Paneli, Atılım Üniversitesi KASAUM, 25 Kasım 2015 (Düzenleyici)
  • “Sadece Kadın Değil İnsan” Paneli, Atılım Üniversitesi KASAUM, 11 Mart 2015 (Düzenleyici)

Araştırma Alanları:

• Kapsayıcı Feminizm
  • Kadının İnsan Hakları
  • Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları
  • Eleştirel Erkeklik Çalışmaları
  • Refah Devleti ve Kadın

Öğr. Gör. Damla Songur

Özel Hukuk/ Ticaret Hukuku Anabilim Dalı

Yayınlar:

• “Üniversitelerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Önemi: Atılım Üniversitesi Örneği” Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, 03.02.2017, S. 45.
  • “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs”, Cumhuriyet Gazetesi Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, 01.07.2016, S. 14.
  • “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet”, İz Dergisi 2011, S. 14, s. 24- 25.

Projeler:

• ATÜ- LAP- C- 1516- 02/ “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs” (Danışman)

Dersler:

• HUM 211 Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları- 2016- 2017 Bahar Dönemi

Akademik, Bilimsel ve Kültürel Çalışmalar:

• “Ticaret Hukuku ve Toplumsal Cinsiyet İlişkisi”, Ankara Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk Dersi, 30 Mart 2017.
  • (A. Aslı Şimşek ile birlikte), “Atılım Üniversitesi ile Dünyayı Eşitliğe Boyamak İçin Bir Adım: Kadın Dostu Kampüs”, Atölye Çalışması- Ankara Marka Festivali, Congresium, 14 Aralık 2016.
  • “Cinsiyetçilik ve Cinsiyete Dayalı Şiddet”, KASAUM- ETPO Akran Eğitimi Seminer Çalışması, 2 Kasım 2016.
  • (A. Aslı Şimşek ile birlikte), “Vivianne Amsalem’in Boşanma Davası ve Adalete Erişim Hakkının Cinsiyet Eşitsizliği ile İlişkisi”, Hukuk ve Sanat Topluluğu Atölye Çalışması, 3 Aralık 2015.
  • “Fotoğraflarla Farkındalık: Hukuk ve Toplumsal Cinsiyet İlişkisi”, Hukuk ve Sanat Topluluğu Atölye Çalışması, 16 Ekim 2014.
  • ”Hukuka Vizörden Bakmak: Fotoğraflarla Kadın ve Hakları”, Hatay Barosu 69. Kuruluş Yıldönümü Hukuk ve Sanat Paneli, 21 Aralık 2012.

Araştırma Alanları:

• Kapsayıcı Feminizm
  • Kadının İnsan Hakları
  • Cinsiyetçilik ve Cinsiyete Dayalı Şiddet
  • Engelli Çalışmaları
  • Çocuk Çalışmaları
  • Online Feminizm
  • Ticaret Hukuku ve Toplumsal Cinsiyet İlişkisi
  • Mekan ve Toplumsal Cinsiyet İlişkisi

Yrd. Doç. Dr. Elif Eşiyok Sönmez
İşletme Fakültesi
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Öğr. Gör. Seçil Toros

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Akademik, Bilimsel ve Kültürel Çalışmalar:
  • Poster Tasarımı Çalıştayı: Sosyal Sorumluluk Afişi', Atılım Üniversitesi, KASAUM bünyesinde, 9 Kasım 2016.