Şiddet Bilinci ve Cinsiyete Dayalı Şiddetle Etkin Mücadele Semineri gerçekleştirildi!

Hukuk Fakültesi ile KASAUM işbirliğinde yürütülen Eşitlikte Atılım Projesi kapsamında akademisyen ve öğrencilere yönelik "Şiddet Bilinci ve Cinsiyete Dayalı Şiddetle Etkin Mücadele" eğitim semineri düzenlenmiştir. Program kapsamında Kadın Çalışmaları Merkezleri'nin işlevi, projenin kapsamı ve 2016'da tamamladığımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs projesinin çıktıları paylaşıldıktan sonra şiddetle mücadele konusunda 6284 sayılı Kanun kapsamında bilmemiz gereken temel başvuru koşulları ve haklarımız ile şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan bireylerle görüşürken dikkat etmemiz gereken hususlar aktarılmıştır.